Right next to the lake, this house connects its inhabitants with the surroundings in manyways. It is embedded neatly in the terrain, with its ground floor leveled lower than the plot.Nature can be found in every direction of view, even from within the house, where the cour-tyard opens up to the sky. Light and oxygen can flow through the house connecting bothfloors. Downstairs, massive walls of insulating concrete form the different living areas andgive a base to the light wooden top. Their boldness is highlighted by a mosaic of smallopenings that connect the inside to the outside. Upstairs, the window shutters add a playfultouch through form and function. Two guest bedrooms are tucked in behind a curved wall,opening up to the outside. The master bedroom oversees the lake and is directly connectedto the courtyard.

location
Zell am See
Client
private
Year
2020 -
Program
private house by the lake
#
insulating concrete / wooden top / courtyard